Produkty:

eBiuletyn-Newsletter

Bokashi ProBiotics

Bokashi ProBiotics™ to wyjątkowy wyrób spełniający wielorakie funkcje i możliwy do zastosowania w różnych miejscach.

Bokashi ProBiotics™ należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu.

  • Zaczyn do kompostowania odpadów kuchennych, resztek roślinnych z ogrodu (trawa, chwasty) i innych bioodpadów z gospodarstwa domowego
  • Aktywator procesów fermentacji, regeneracji i rewitalizacji środowiska.
  • Mikrobiologiczno-organiczny dodatek poprawiający warunki siedliskowe zwierząt i roślin.
Bokashi ProBiotics™ powstaje z otrąb (pszennych i ryżowych) fermentowanych przy użyciu ProBio Emów, EmFarma™, SCD ProBio Original®, melasy z trzciny cukrowej, zdrowej wody, soli kamiennej i pudru ceramicznego. Nie zawiera komponentów modyfikowanych genetycznie i substancji toksycznych. Jest bezpieczny dla życia roślin, zwierząt i ludzi.


Bokashi to słowo pochodzące z języka japońskiego, określające specyficznie przefermentowaną materię organiczną z udziałem tlenowych i beztlenowych mikroorganizmów.

Konsekwentne stosowanie Bokashi ProBiotics™ skutkuje:

  • Eliminacją uciążliwych zapachów w kompostownikach, toaletach zewnętrznych, fermentowanych gnojówkach roślinnych, pomieszczeniach zwierząt domowych, wybiegach dla zwierząt.
  • Wytwarzaniem wysokiej jakości kompostów z różnorodnej materii organicznej, w tym z odpadków kuchennych.
  • Eliminacją gnicia na rzecz fermentacji.
  • Poprawą warunków biofizykochemicznych w glebie i eliminacją patogenów glebowych.
  • Poprawą krzewienia, siły wzrostu i plonowania roślin.

" * Zapytanie ofertowe do przedstawienia do Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa wymaga wypełnienia oznaczonych * pól. "